U mag altijd even contact met Kunsthaag.nl opnemen als u vragen heeft. Hieronder hebben we echter een aantal veelgestelde vragen verzameld; wellicht vindt u hier het antwoord op uw vraag!

Wat is het voordeel van een kunsthaag?

Een kunsthaag kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Onze kunsthaagpanelen zijn zowel voor binnen als voor buiten geschikt. Ook worden kunsthaagpanelen vaak gebruikt door professionals als standbouwers en etaleurs vanwege de decoratieve veelzijdigheid. Ze kunnen eenvoudig tijdelijk gemonteerd en gedemonteerd worden, zijn licht van gewicht en nemen tijdens het vervoer weinig ruimte in beslag. De belangrijkste voordelen:

 • Onderhoudsarm
 • Altijd groen – geen uitvallende bladeren, naalden en ook geen verkleuringen
 • Duurzaam – ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die vele jaren meegaan
 • Direct privacy – Als u uw tuin wilt afschermen, hoeft u niet te wachten tot de haag volgroeid is. U bent in één keer klaar
 • Nauwelijks van echt te onderscheiden
 • Geen allergieën: een kunsthaag produceert geen pollen
 • Veelzijdigheid: ze kunnen buiten gebruikt worden in tuinen, op balkons, binnenplaatsen en terrassen, maar ook binnen
 • Gemakkelijk te vervoeren
Wat reken jullie aan verzendkosten?

Binnen Nederland rekenen wij €8,95 aan verzendkosten per zending en is verzending gratis bij een bestelling vanaf €95,-. In België bedragen de verzendkosten €9,95 en rekenen wij eveneens geen verzendkosten wanneer het aankoopbedrag €95,- of meer is. Voor Duitsland zijn de verzendkosten altijd €9,95, ongeacht het aankoopbedrag. Neem voor de verzendkosten naar andere landen a.u.b. even contact met ons op.

Kan ik mijn bestelling nog retourneren?

Ja hoor, u kunt uw bestelling in de originele verpakking binnen 14 dagen aanmelden en retourneren. Lees voor meer details onze pagina over ons garantie- en retourenbeleid.

Is het ook mogelijk om te ruilen?

Dat kan natuurlijk ook. Volg binnen 14 dagen alle stappen die nodig zijn voor retourzendingen. Zodra u het aankoopbedrag heeft ontvangen, kunt u een nieuwe bestelling plaatsen.

Hoe zit het met de garantie op jullie producten?

Op zowel kleur als materiaal geven wij op al onze kunsthagen altijd standaard 5 jaar garantie. Blijkt uw product niet (meer) aan de kwaliteitseisen te voldoen binnen deze periode, neem dan direct contact met ons op door ons een mail te sturen met uw klachtomschrijving en voeg ook een paar foto’s toe. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met ons op. Lees hier meer over ons garantiebeleid.

Krijg ik ook garantie op de installatie van mijn kunsthaag?

Wanneer wij de installatie verzorgen van uw kunsthaag of moswand, dan zorgen wij er altijd voor dat deze goed en stevig vastzit. Op de installatie geven wij een jaar garantie. Helaas kunnen we in het geval van schade als gevolg van storm of noodweer geen garantie geven.

Zijn alle kunsthagen voor buiten ook binnen te gebruiken?

Ja, dat kan! Alle kunsthagen die in de categorie “kunsthaag voor buiten” staan, kunnen ook binnen gebruikt worden.

Is dat andersom ook het geval?

Ja, ook dat is mogelijk! Ook de kunsthagen voor binnen zijn bestand tegen UV-licht en verschillende weersomstandigheden.

Verzorgen jullie ook de installatie?

Wij verzorgen graag de volledige installatie van uw kunsthaag. We bespreken met u het ontwerp en maken een aantrekkelijke offerte voor u op. Normaalgesproken kunnen we binnen veertien dagen na goedkeuring van de offerte de kunsthaag komen installeren. Zo weet u zeker dat de haag op de best mogelijke manier gemonteerd en ingericht wordt.

Is een kunsthaag gemakkelijk zelf te monteren?

Een kunsthaag zelf monteren is te doen, maar u moet wel rekening houden met een aantal zaken. Zo heeft u goed en degelijk bevestigingsmateriaal nodig en moet u rekening houden met andere omstandigheden. Denk aan een sterke wind die de panelen los kan waaien of lichtinval bij installatie binnen. De specialisten van Kunsthaag.nl installeren de panelen graag voor u! Zo weet u zeker dat ze stevig vastzitten, de kunsthaagwand perfect past en dat er geen beschadigingen ontstaan aan de ondergrond.

Kan een kunsthaag overal op gemonteerd worden?

In principe wel. Soms is een houten frame nodig of een houten plaat als ondergrond, waarop de kunsthaagpanelen kunnen worden bevestigd met nietjes of ander bevestigingsmateriaal. De kleur van die ondergrond is bij een hoge zichtdichtheid van ondergeschikt belang, maar wanneer er een lichte doorkijk is, kan het mooier zijn om voor een donkere achtergrond te kiezen. Wij kiezen in die gevallen bijna altijd voor donkergroen. Meestal zijn hagen met grotere bladeren iets minder zichtdicht dan kunstheggen met een kleiner blad.

Wordt de ondergrond beschadigd door het plaatsen van een kunsthaag?

Normaalgesproken niet. Het hangt ervan af hoe de kunsthaag bevestigd wordt:

 • Tegen een hek kunnen beugels, tie-wraps of andere montagehardware gebruikt worden die ook zonder schade weer verwijderd kunnen worden
 • Tegen een muur wordt meestal een frame of een houten plaat gebruikt. Op de punten waar deze bevestigd wordt, zullen gaatjes geboord worden. Deze kunnen na verwijdering natuurlijk altijd weer opgevuld worden.
Zijn kunsthagen ook geschikt voor badkamers?

U kunt een kunsthaag overal gebruiken, ook in een badkamer. Onze kunsthagen zijn allemaal vochtbestendig; dit is daarom geen probleem. Zorg daarnaast voor voldoende ventilatie en maak de kunsthaag af en toe weer stofvrij; in een vochtige omgeving kan hij stof aantrekken.

Wat is het verschil tussen jullie kunsthaagpanelen en een kunsthaag op rol?

Het belangrijkste verschil is de manier waarop de kunsthaag gemaakt wordt. Bij de kunsthagen op rol, die vaak verkrijgbaar zijn bij discounters, worden de bladeren allemaal uit dezelfde rol nylon gestanst. Ze hebben één kleur en zijn precies allemaal even dik. In de meeste gevallen begint de kleur bovendien al te vervagen en veel bladeren zijn na een jaar al uitgevallen.

De bladeren van onze kunsthaag panelen zijn per stuk in een vorm geperst, kunnen verschillende kleurnuances hebben en ook de vorm en grootte varieert. Zo lijkt de haag veel natuurlijker. Ze zijn gemaakt van polyurethaan, dat veel beter bestand is tegen invloeden van buitenaf, zoals het weer. Ook worden ze behandeld met materialen die de kleurvastheid bevorderen. Onze hagen gaan minimaal 10 jaar mee.

Doen jullie ook bezichtigingen aan huis?

Ja, één van onze specialisten kan met u een afspraak inplannen voor een bezichtiging aan huis. De specialist neemt dan stalen mee van alle producten en bekijkt samen met u de situatie ter plaatse.  Zo ziet u meteen wat de mogelijkheden zijn en kunt u de beste keuze maken. Uiteraard bent u ook welkom voor een bezoek aan onze showtuin!

Kunnen jullie een mooi ontwerp maken voor mij?

Natuurlijk! Door de jaren heen hebben wij al vele ontwerpen mogen maken voor onze klanten. Wij luisteren naar uw wensen en maken een unieke kunsthaag helemaal voor u op maat. Neem ook eens een kijkje bij onze referenties, waar wij een mooie selectie van onze creaties aan u tonen.

Kan ik ook stalen bestellen?

Ja, zeker kan dat! Je kunt U kunt gratis een stalenpakket aanvragen van 4 van onze best verkochte producten in panelen van 25×25 cm. Wilt u een staal bestellen van een specifieke soort kunsthaag, dan kan dat tegen een vergoeding van €4,95 per staal. Alleen van de jungle- en vegetatiematten kunt u helaas geen stalen bestellen, maar natuurlijk kunt u ze wel komen bekijken in onze showtuin of tijdens een bezichtiging bij u thuis.

Wat betekenen de verschillende brandklassen?

Bij Kunsthaag.nl zijn onze producten onderverdeeld in de brandklassen B en C. Brandklasse B brand minder en minder snel dan brandklasse C. De prijs van klasse B ligt ook wat hoger doordat er meer brandvertragende materialen in zijn verwerkt. In beide klassen is er echter wel brandvertragend materiaal gebruikt. De indeling in verschillende brandklassen is een Europese richtlijn, waarin precies omschreven staat wat de kenmerken zijn per klasse.

 • Klasse B bestaat uit moeilijk brandbare materialen die een beperkte bijdrage leveren aan brandgevaar. Het materiaal is dus heel moeilijk brandbaar.
 • Klasse C bestaat uit materialen die een “beperkte zijdelingse vlamuitbreiding vertonen wanneer ze blootstaan aan de hitte van vlammen. Ook brandbare materialen die een bijdrage leveren aan brandgevaar, vallen hieronder. Ze kunnen dus een aanzienlijke bijdrage leveren aan brand.
Is het belangrijk om een brandvertragende kunsthaag aan te schaffen?

Het is altijd verstandig, ook als particulier, om een kunsthaag te installeren die gemaakt is van brandvertragend materiaal. Wanneer u als bedrijf een kunsthaag wilt gaan gebruiken, dan zijn hier voorschriften voor en is een brandvertragende haag verplicht. Wij kunnen u voorzien van een certificaat bij uw brandvertragende kunsthaag, zodat u bij een controle kunt aantonen dat het materiaal aan de voorwaarden voldoet.

Hoe diervriendelijk is een kunsthaag?

Al onze kunsthaagpanelen zijn gemaakt van diervriendelijke materialen. Dat wil zeggen dat ze geen giftige stoffen bevatten. Ze zijn dan ook prima te gebruiken in bijvoorbeeld een volière. Mocht een dier onverhoopt wat materiaal van de kunsthaag binnenkrijgen, zal dat dan ook geen schadelijke gevolgen hebben voor zijn of haar gezondheid.

 • Snelle levering

  Binnen 24 uur een offerte in uw mailbox.

 • UV-bestendig

  Langdurig kleurvast door hoogwaardige UV-blokkers.

 • Montage

  Zelf installeren of laten installeren.

 • Diervriendelijk

  Ideaal voor toepassing in een dierenverblijf.

POPULAIRE SOORTEN KUNSTHAAG

Laurier kunsthaag (2)

Hedera kunsthaag (7)

Conifeer kunsthaag (3)

Buxus kunsthaag (5)