Wat wanddecoratie met een kunsthaag voor u kan doen

De eerste indruk telt

Elke ondernemer weet dat de eerste indruk ontzettend belangrijk is. In een paar seconden vormen mensen een oordeel over een bedrijf, en daarop worden veel toekomstige beslissingen gebaseerd. Die eerste indruk, die wordt voor een groot deel beïnvloed door het gebouw of de ruimte zelf. Stel u dus de vraag: wat wilt u uitstralen? 

Wat doet een groene wand voor de sfeer? 

Groen in een ruimte geeft een gevoel van rust en kalmte in een ruimte. Door een wand, of een gedeelte daarvan, te bedekken met groene wanddecoratie wordt dat effect versterkt. Het gebruik van een kunsthaag in een interieur verzacht de harde lijnen van beton en steen en brengen de natuur naar binnen, zonder dat u bang hoeft te zijn voor het onderhoud. Bovendien kunt u ze afhankelijk van het seizoen, tussentijds aanpassen door insteekbladeren te gebruiken of andere sfeerelementen toe te voegen.

Een unieke identiteit

Een groene wand in uw ontvangstruimte, een moswand tegen de kale achtermuur van een restaurant, of een kunsthaag om de winkelruimte op een originele manier te verdelen: het onderscheid uw commerciële ruimte van anderen waardoor het een unieke identiteit krijgt. 

Waarom kiezen voor groene wanddecoratie van kunsthaagpanelen?

  • Onderhoudsarm: U hoeft niet bang te zijn voor het onderhoud van een kunst moswand of kunstplantenwand want dat is er nauwelijks. Het enige dat er moet gebeuren is af en toe afstoffen. De kleuren blijven jarenlang mooi, de wand trekt geen ongedierte aan en heeft ook geen water of zonlicht nodig! 
  • Duurzaam: De wand blijft vele jaren mooi; het is dus een eenmalige investering waarvan u en uw klanten nog lang kunnen genieten.
  • Flexibiliteit en creativiteit: Met een kunst plantenwand kunt u alle kanten op. U kunt er een complete muur mee decoreren of slechts een gedeelte. Plaats er een mooie lijst omheen, gebruik de groene panelen als achtergrond voor uw logo of maak bijzondere vormen die passen bij uw huisstijl.
  • Akoestiek: De structuur en het materiaal van een kunstplantenwand kan de akoestiek in de ruimte flink verbeteren. Geluidsgolven worden gedeeltelijk geabsorbeerd. Dat brengt het geluidsniveau omlaag en zorgt ervoor dat de ruimte minder hol klinkt.

Horeca

Geef uw gasten een buitengewone eetervaring: de natuurlijke uitstraling van een groene wand zorgt voor rust en warmte. Bovendien doet het ook wat met de akoestiek, waardoor geluidsoverlast verminderd wordt en stemmen, zeker in een wat grotere of hogere ruimte, wat gedempt worden. Door losse groene wanden te plaatsen kunt u bovendien privé-eetgedeeltes creëren of een bepaalde ruimte afscheiden van de rest.  

Kantoren

Een wachtruimte of de receptie met een groene wand zorgt niet alleen voor een goede eerste indruk, maar straalt ook meer rust uit. Dat heeft invloed op mensen: groen kalmeert waardoor het wachten aangenamer wordt. Maar ook in kantoorruimtes zelf, waar mensen aan het werk zijn, is gebleken dat een groene omgeving een positieve invloed heeft. Het kan stressverlagend werken en ook de concentratie en focus van medewerkers kunnen verbeteren. Bovendien stimuleert het creativiteit en tevredenheid. 

Winkels

In een winkel worden kunstplantenwanden op verschillende manieren ingezet. Het voegt een visueel aantrekkelijk en natuurlijk element toe aan de winkelruimte en het trekt de aandacht. De groene, levendige uitstraling kan bovendien bijdragen aan het creëren van een positieve en uitnodigende sfeer. Gebruik een kunstplantenwand in de etalage maar ook in de winkel om bijvoorbeeld een bepaalde productcategorie te accentueren. Een aantrekkelijk ingerichte winkelruimte met kunstplantenwanden kan klanten zelfs aanmoedigen om langer in de winkel te blijven, wat ook de kans vergroot dat ze meer producten bekijken en kopen.

Zorginstellingen

In een ziekenhuis, een verpleeghuis of andere zorginstelling is het belangrijk dat cliënten zich zoveel mogelijk op hun gemak voelen. De kalmte en natuurlijkheid die een kunstplantenwand uitstraalt dragen daar wezenlijk aan bij.

De installatie van een groene wand

U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw groene wanddecoratie zelf te installeren. Toch blijkt dat vaak lastiger te zijn dan het lijkt, zeker als u dit nog nooit gedaan heeft. Kunsthaag.nl is gespecialiseerd in het ontwerpen en installeren van diverse soorten kunstplantenwanden. Of u nu kiest voor een moswand of een wand in tropische sferen: onze specialisten zorgen ervoor dat u een mooie, volle en natuurlijk ogende groene wand krijgt. Hoe hoog de ruimte ook is!

Eenmaal geïnstalleerd is het onderhoud een fluitje van een cent, want u hoeft er eigenlijk niks meer voor te doen. U hoeft alleen af en toe wat stof te verwijderen. En wordt er wat op gemorst? Dan is dat heel eenvoudig met een vochtige doek te verwijderen!

Wat kunnen wij voor u doen?

Wilt u vrijblijvend advies over het aanbrengen van meer groen op de wanden van uw zakelijke ruimte? Neem dan snel contact met ons op. Als u wilt, komen wij graag met onze stalen bij u langs voor een bezichtiging, zodat we samen kunnen kijken wat Kunsthaag.nl voor u kan doen. Wanddecoratie van Kunsthaag.nl: De groene revolutie voor uw wanden.